Tuesday, January 27, 2009

Date @ Seremban 2

Berchenta di Seremban 2 (27/1/2009)

Alang-alang aku da cuti nih, so aku mengambil peluang utk gi date dgn dila kat seremban 2. kami berjumpa di jusco utk jejalan n men bowling, terus ke city park utk lepak2 minum. maklum jer, sejak da keje kat JB nun nak blk sebulan skali pon blm tentu dpt blk lagi. so time nih la nak melepaskan segala kerinduan yg terbuku di dada nih..hehehe (malu plak kuar ayat camnih). so x byk yg nak di snap sbb buah hati da depan mata, x der masa nak amik2 gambar nih..kami berbual n date sehingga 7 petang (lebih 15 minit sket). then kami memasing pon bergerak pulang dgn nyanyian yg gembira..hehehe..

Pic nih amik kat restoran yg ada kat city park tuh..

Time nih tgh x perform men bowling..

Dila menunjukkan isyarat dia akan melakukan strike pd balingan yg berikutnya..ye ker??


Berbekam di Downtown, Cheras


Pengalaman pertama berbekam..
(26/1/2009)

Salam kengkawan, kalo bagi yg x tau lagi aku nak kabor pada kome suma nih. berbekam adalah sunnah Nabi dan ia adalah satu amalan yg disunatkan ke atas kita utk melakukannya selagi masih hidup di dunia. bukan per, ia dpt membersih darah dan menyihatkan tubuh badan. so ini ceritanya, aku igt aku chat tubuh badan (sbb badan jarang sakit). tp bila aku try bekam angin, terkujat sbb abes badan aku merah2 menunjukkan ada masalah kat tempat yg dibekam tuh. so sbb nak jaga badan punye pasal, aku pon teruskan dgn bekam darah utk mencuci toksin dalam badan sekaligus membuang darah2 kotor yg ada kat badan aku nih..so, sesape yg rasa da chat sgt tuh apa kata korg g try bekam nih tgk betul ker korg tuh chat?? hehehe..

Memula dia wat bekam angin (15 spot)

So inila hasilnya..merah menandakan ada masalah angin n darah kotor (tersumbat)..

Terus melakukan rawatan utk bekam darah ha..
(nampak scary, tp x sakit pon)

Tuh dia darah2 kotor da kuar suma..aku da kembali chat. yey!!!

My Day @ Alamanda..

Aku x tau la nak tulis apa tentang topik nih..tp yg aku tau aku sekeluarga berkunjung ke Alamanda utk berjalan2 (habiskan cuti ujung minggu la katakan). tp sempat gak aku dpt beli sepasang kasut sukan (yg murah jer) utk aku bersukan n keep in shape utk majlis yg akan dtg kang..hehehe..so ini la beberapa pic yg aku sempat amik..






Sambungan...

Gambar-gambar di sekitar majlis pertunangan...


Sunday, January 25, 2009

Berkunjung ke Senawang, N9...

Berdebar-debar dlm penantian...Alhamdulillah !

Tanggal 25hb 1 2009, aku sekeluarga termasuk geng2 aku konvoi ke Senawang utk merapatkan lagi silaturrahim antara keluarga aku n dila sekaligus terus masuk meminang. pada mulanya, perasaan aku rileks jer. tp bila da sampai sana, menggelabah n x keruan sbb jadi tumpuan org n seb bek best fren aku ada sama..so suma berjalan dgn lancar n baik. harap2, lepas nih suma smooth jer tentang wedding nyer plan. aminnnnnnnnnnn...

p/s: cam x caya jer da jadi tunang org??? hehehehe..

CNY Holiday...

Come back to Bangi, finally...

Jumaat petang 23hb 1 2009, aku bergerak blk dari JB ke Seremban dgn menumpang kete Yanty (opis mate aku). dia dlm perjalanan nak ker PD, so aku pon nompang jer la skali. sblm pape, jumpa Dal kat tol PD n terus gi dating dulu..pusing2 kat Seremban Parade n terus nek komuter balik ke bangi..malam tuh x jumpa 2 budak nih..sok paginyer tuh tgk diorg comel betul sbb Nurin da mula nakal sket n Alya da pandai jalan (walopon terkedek2). hehehehe..

Nurin..

Alya..


Kenduri Doa Selamat dan Hari Jadi Nurin + Alya..

Pada 24hb 1 2009 nih, malam tuh rumah kami ada mengadakan kenduri doa selamat n sambutan harijadi utk nurin n alya sempena hari lahir mereka pada bulan 1 nih. kebetulan time nih ada event besar utk aku, so kitorg pon watla kenduri nih skali jer..senang citer. x ramai pon yg dijemput sbb pada mulanya wat menda nih utk family jer. alih2 ramai jugakla yg bertandang tp x sempat nak capture pic pakai hp aku..suma pic2 dlm hp mil..papepon nanti aku update pic2 tuh eh!!!

Nih time tahlil..

Tgkla tuh, nurin pon nak baca Yasin skali..hehe

Physical Training...

Akhirnya, kami sudah memulakan latihan fizikal yang berbentuk larian dan kawad kaki. x byk pic yg leh aku amik sbb x byk masa yg ada utk amik gambar. nih satu jer yg ada n yg lain suma byk tgk diorg wat larian jer..memandangkan time nih aku x brape nak chat, so aku pantau diorg nek motor jer..mmg bebetul x aci sbb anggota yg lain kena lari, tp aku plak lari pakai motor..wakakakaka...

Tuh dia memasing kontrol macho walopon da penat..

Tuh dia penolong aku tgh lari..

video

Tuesday, January 20, 2009

Kerja, kije, keje...

Bebanan kerja yang menekan !!!

Salam kengkawan, kali nih aku nak citer pasal bebanan kerja di tempat baru yang menekan kepala otak aku nih ke tahap yg maksimum. walopon ari2 kena balik keje lebih dari kol 5, tp kira x kisahla sbb aku duk sorg kat cni n xder menda yg nak dikejarkan utk balik ke rumah. lagipon keje byk n hati suka gembira keje kat cni..hehehe..bulan 2 nih byk event besar yg akan kami handle bersama..nampaknyer, kena la angkat kips cam boy sebijik bagi memudahkan aku utk ke hulu ke hilir..hehehehe...

Nih time tgh berehat kol 10 pagi..gi minum siap2 sbb tghr x kuar...

Tuh dia nampak x meja aku berterabur giler..hahaha..


Saturday, January 17, 2009

Eh, eh dan eh...

Aku sendiri sebenarnya pon x tau topik nih pasal apa..cuma suprise tuh akan ku ungkap x lama lagi..hehehe..tapi 2 gambar di bawah menunjukkan hubungkait antara keduanya. apa eh?? kenapa ada bakul dan ada andelila di situ?? x dapat dipastikan mengapa sebabnya sbb aku akan tau rahsianya time balik bercuti CNY nanti..hehe..nantikan!!!

Bakul nih hiasan mak aku n kak iparku..

Dan ini adalah Andelilaku..

Fenomena aneh di laut antara JB n Singapore..

Pic nih aku amik masa beberapa hari lepas. melihat pemandangan dari opis membuatkan aku tenang walopon keje banyak yg nak kena kejar. sampaikan ari sabtu pon nak kena dtg siapkan. tiba2 terlihat plak menda nih kat tepi jambatan yg menghubungkan Mesia-Singapore. aneh pon ada gak sbb kawasan tuh air x bergelora sedangkan tempat lain suma nampak ok jer..ntahler..kuasa Tuhan kita x tau kan..

Tempat nih nampak ok jer..

Tuh dia tempat nyer..kan aneh tuh??

Gambaran dari jarak dekat..

Friday, January 9, 2009

Aku, aku dan aku lagi...hahaha..

Sendirian di JB - part 2

Aku pon x tau kenapa aku makin lama makin ok jer duk akt JB nih. agaknya sbb da mula nak adapt dgn persekitaran n cara hidup kat cni kot. memula dulu resah gelisah igt nak blk umah jer..tp bila fikir2 balik x guna plak rasa camtuh sbb bukan leh balik slalu jugak (hakikatnya). skrg nih keje da bertambah banyak n nak kena update itu ini. nak kena wat MPK (manual prosedur kerja) yg sememangnya mencabar kepala otak aku nih, kena update database meliputi kawasan JB, Pasir Gudang n Kulai (giler punya besar kawasan nak cover) n keje2 opis yg biasa aku wat. so far, duduk kat umah sewa sorg2 nih kadang2 wat aku tertekan sbb xder org nak ajak borak (agaknya tuh sbb nak kawen cpt tuh kot)..hahaha..mana x nya, bila weekend bangun tido pandang dinding, then tido blk bangun blk pandang dinding..last2 xleh handle asik kuar merayap jerla tgk kawasan2 yg berpotensi utk dijadikan lawatan bila family mai cni..hehehe..

Nih namanya xder keje bila da duk umah sendirian..hehehe..

Pic nih amik masa pemandu2 lori mogok blok jalan sbb JPJ wat sekatan (masuk berita tuh)..

Tuh dia penunjuk arah ke mana kita nak gi lagi lepas nih..(tuh baru map JB tuh)..


Boy di JB ???

JB n Bangi dlm masa 3 jam ??

Aku memula cam x caya sungguh bila mamat nih ckp nak mai JB. memula igt dia nak memain ler..duk ym dgn aku tghri tuh ckp nak dtg JB. naik motor plak tuh..tuh yg lagi cam x caya tuh..hahaha..last2 ckp kat aku da sampai kempas. dari bangi ke kempas amik masa 3 jam jer?? giler punye laju dia bawak motor. so sepanjang dia kat cni bawak makan kat lontun van, pusing2 kedai motor kat area JB nih (byk giler sampai x tau nak singgah mana satu) dan tunjuk kat mana tempat aku keje. kena plak dia leh tersesat masuk ke jambatan nak gi Woodlands, Singapore. cepat2 aku suh patah blk ke kastam Malaysia. bukan per, skali da masuk sana xleh nak kuar sbb xder passport n x bayar tol..huhuhuu...tp kejap jer dia dtg. rabu mai cni, khamis da blk sbb ayahnda sakit. igt baru nak bawak berjalan gi Danga bay, Zon n etc...

Tuh dia suria perkasa hitam merah dia..hehehe..

Tuh dia muka kekenyangan lepas pekena steambot aku lontun van..hahaha..


Tuesday, January 6, 2009

My Home Sweet Home..


Sendirian di rumah baru..

Salam kengkawan..sorry la sbb da lama gak x update blog nih. bukan per, sbb dah lama x online pon. lagipon bz dgn tugas2 seharian nih wat aku xder mood nak update blog malam2 sbb da penat. tp sbg mengupdate life aku kat jb nih, aku mulakan dgn umah baru aku nih..duduk di sekitar Tebrau, rumah pangsa dan sewa hanya RM300!! tuh yg penting!! hehehe..dulu duk sewa bilik kat stulang laut pon da rm280!! mahal giler..so, kat bawah nih la umah aku yg da siap dikemas..hehehe..cantik n berseri kan?? hehehe..

Ini adalah bilik air dan tandas..x lupa, mesin basuh baru!!!

Nih plak bilik no 2..aku wat jadi tempat iron..

Nih bilik no 3..aku wat jadi tempat sidai baju n stor letak barang..

Tuh dia master bedroom..tp kenapa katil pon xder?? hahaha..

Nih la tempat aku lepak pagi petang siang malam kalo x keje..hehehe..