Wednesday, May 8, 2013

Tuesday, May 7, 2013

Birthday trip to felda residence sungkai

Salam. Weekend lepas sblm mengundi ak saje bawa isteri dan anak bercuti ke felda residence sg kelah sungkai. Bukan apa..sebagai birthday treat isteri 5.5. Memandangkan hr tu jatuh hari mengundi so plan diawalkan. Bercuti ke sana memang menyeronokkan tp a bit boring sbb malam tu hujan so xleh nak buat pape aktiviti. Drive 3 jam ke sana dan berehat..mmg melegakan sbb biliknya luas dan blk air pun cantik...makan malam plak pekena nasi buluh ayam penyet. X pernah merasa sblm ni so kami pun makan ler...sedap plak tu!!! Sabtu pg keesokan harinya sarap plak kat coffee house hotel. Makanan byk dan sedap juga...then g mandi manda kat water park yg ada kat situ...oh lupa...if da check in ke hotel akan dpt juga pass masuk ke water park tu...children below 5 years x dikira...boleh masuk free. Mandi punya mandi sampaila penat...si adik pun siap blh lelap masa tgh mandi...amazing!!! Penat sgt kot..x sempat nak g broadwalk dan kolam air panas sbb budak2 da mula meragam...jadi kami pun blk la dgn hati yg riang. Ternyata isteri sgt sukakan birthday treat ini. Lega betulll...hehehe...nah enjoy the pic when we was there...

Kecewa

Salam. Post kali ni bukan utk sesiapa. Tp utk diri sendiri yg kecewa...dgn perangai bos sendiri yg x sudah2 nak menjatuhkan ak..apa besar sgt ke kuasa yg ada pada dia sehingga nak melawan takdir Tuhan? Ubahlah peribadi diri dulu sebelum menyalahkan ak atas apa yg terjadi pada dia...Alhamdulillah. ..sekurang2nya ak diberi peluang utk merasa kesakitan yg mungkin org lain x rasa...

Tuesday, April 23, 2013

Anakanda faris demam...

Hmmmm...skrg tgh ada di klinik pakar kanak2 dr liu di senawang menghantar anak demam utk checkup. Bkn apa...tindakan awal mgkn blh mencegah yg lebih buruk dr tjadi...faris pun ok je ha...cuma melepek jerla dia kat badan papa. Kesian dgn dia...

Saturday, April 20, 2013

Gwiyomi versus....

Watch "GWIYOMI KIYOMI HARI2 - Gadis Jepang vs Wawa Zainal!" on YouTube

Wawa zainal vs awek muka korea...

Gwiyomi wawa zainal...

Watch "Gwiyomi Comel Wawa Zainal" on YouTube

Bagaimana nak tau tempat mengundi anda???

Senang aje...

Taip *888*13# then tekan dial. Buat pilihan no 3...then masukkan ic. Sms akan dihantar kpd anda berkenaan tempat mengundi...mcm tu aje! Nak tau semua ttg spr..calon..n progress semasa pun boleh...btw...selamat mengundi!!!

Gotong Royong...

Gotong Royong??? Mentaliti msykt masa kini nak buat gotong royong membersihkan kwsn tp x nak involve turun bantu sama. Akibatnya...pekerja pembersihan la yg kena buat semua. Baik x payah buat mcm ni..hnmmm...mcm2 bila berurusan dgn public. Sbg gomen punya jabatan terpaksa la mengikut kata n kehendak semua. Kalo x nanti keluar paper n tv kata jabatan gomen x pro n x bg kerjasama. Hmmmm...renung2kan...

Adik hensem....

Salam...dah lama meninggalkan dunia blog ni. Namun dgn hp baru ni mgkin akan sedikit sebanyak dapat mengupdate blog ni dari masa ke semasa...insyaallah...