Wednesday, April 29, 2009

Fustal @ Taman Anggerik, Tampoi

Update...pic yg baru nak masukkan...

Nih adalah team kami...

Yg reramai nih sebok jer..

Tuh dia team..yg bj putih sblh aku xde kena mengena..

Time nih lepak memasing...(penat)

Nih side lain plak..


Salam geng, maafla sbb dah lama x update blog nih...nih suma bukan sbb per...suma sbb satu jer ha..byk keje yg nak kena wat...tuh jer pon...yg lain tuh leh delay kan lagi kalo nak blogging nih..hehehe...so ari Sabtu arituh opis ktorg menganjurkan pertandingan futsal peringkat negeri Johor. pertandingan diadakan kat dewan futsal taman anggerik, tampoi. antara team yg join tournament nih dari daerah muar, batu pahat, pontian, segamat, bahagian pentadbiran n kami di jb sendiri...nak tau saper JUARA??? jawapan da terang2 kat pic bawah tuh..tp kira berbaloi ar...walopon kaki lenguh2, badan sakit2...namun title juara tuh yg penting..dptla medal, piala pusingan n hamper sebijik...

Me as Captain...

Tuesday, April 21, 2009

Racers kat Litar Sepang !!!


Pertama kalinyer aku masuk ke litar sepang nih mcm org giler gak upenyer..maklum jer tempat nih da ada bertahun2, cuma aku jer yg x pernah pegi..so kunjungan ke sana adalah untuk menyaksikan perlumbaan apa ntah..tp yg pasti motor la..yg paling aku suma masa superbike race tuh..bingit bunyi dia wooo..rasa cam nak angkat sebijik jer nak ciritkan azzo kat hiway..hahaha, tp time lap mesti aku kena titik plak..ekekeke...so korg dgrla sendiri eh bunyi kat vid bawah nih..

Nih bergambar kat depan grandstand..

Nih suma tgh standby utk mula..start your engine !!!

Nih la bunyi2 bingit dia..hahaha..aku suka woo...

video

Nih lagi satu utk santapan korg..

video

Kenny Rogers @ Alamanda...

Jumaat lepas x sangka plak aku nih kaki kanan upenyer...patutla p.e duk call aku berkali2 ckp suh dtg puchong lewat sket..upenyer sbb si aisyah (adik mil) nak blanjer makan upenyer..puas la aku tertanya2 kenapa diorg asik suh hold aku..alih2 aku dtg jugak sbb nak tau..ekekekeke..lenkali ckp jer direct maka fahamla aku nih..xderla aisyah nak kuar duit byk kena blanjer aku skali..ekeekeke...so event nyer kat Alamanda..makan2 bese jer sbb aisyah da lulus blaja kete..kira dpt P la pasnih..ekekekek..

Korg tgkla nurin yg paling smgt makan..hahaha..

Nih ha alya siap angkat kaki sebelah tuh..huhuhuh..

Nihla aisyah (tudung itam) yg blanjer makan..

Nih plak pasangan laki bini sensasi..hahaha

Nih plak budak comel yg slalu wat org geram..ekekeke..



Retreat Percubaan @ Melaka..


Salam...dah lama betul rasa x update blog nih..maklum jer makin bz dgn keje2 yg perlu dibuat n keje2 yg bertimbun byk sbb x masuk opis. hehehe..lagipon skrg nih da nak sampai masa utk persiapan wat suma2..camnih la, aku just update mana yg patut jer eh..yg lain kena la hold dl sbb x ckp time nak type..lagipon lappy nih wat hal plak. apesal ntah ler..pening pale aku ha...
















Thursday, April 9, 2009

Apakah maksudnya ini ???

Post yg nih aku x pasti plak rasanyer utk apa..tp arituh ada jugak aku jejalan dgn dila tinjau meninjau tempat2 yg menawarkan pakej yg best2..tp takat survey2 jer la dulu..bukan booking apa pon..papepon, korg tggu jerla nanti kalo ada perkhabaran yg baik dari aku eh..hehehe (malu la plak rasa..)

Berkenan betul ar dgn design yg nih..



Mak da tau kelemahan aku...

Rabu (8/4/09) tarikh utk aku pulang ke jb..memula igt nak gerak awal sbb takut sampai lambat kat jb nih kang..then mak ckp suh tggu dia blk umah utk masak..memula fikir ok la kot sbb hr nih ada pasar, so mesti mak beli makanan kat pasar yg ready made jer..then bila mak sampai tgk dia nak masak plak..aiyaaa..lambat ler jawabnyer sampai jb nih kang..so nak x nak tggu la kejap sampai dia abes masak..xperla sbb bukan slalu dpt makan mak masak..best tuh..yg paling killer antara suma lauk2 yg aku makan mesti 'chili crab'..giler punyer bertambah aku makan sbb sedap giler..kepada kengkawan, kalo nak resipi leh ar tepon mak aku eh..adoiii..sedap nyer lauk2 kat umah..

Yg nih lauk kari daging...

Nih plak ayam goreng..

Nih apa ntah nama dia..lupa plak..

Yg killer mesti la yg paling last...hahaha..

Nway, tq mak sbb sudi nak masak makanan sedap2 time org ada kat umah..hehehe..nanti blk lagi leh org request lagi..ekekeke...

Date Dila wif Nurin ???

Sabtu (4/4/09) adalah merupakan kali pertama officially nurin ikut aku gi dating dgn dila kat seremban..mau xnyer, siang tuh dia kat bangi ngamuk2 nak ikut uncle dier..agakner dia sendiri da tau kot kalo ikut uncle mesti suma benda dia dpt..hehehe..so bertolak dari bangi ker seremban, sampai kat bukit mahkota da lelap plak..tp TIDUR BERDIRI kat sebelah driver seat..aku suh duduk dia xmo..then aku pun tahan jer dgn tgn..bila tgk dia da lelap betul, aku berenti tepi n baringkan dia kat seat blkg..smpi umah dila, dia lelap lagi sampai la kami tiba kat jusco seremban 2..bangun2 jer dia tanya, 'kat mana nih?'...hehehe..

Time nih dila n nurin kat McD...(main2 plak nurin nih)

Yg nih paling comel..(terus wat background laptop)..hehehe..


Nampak sgt sebelum nih dia x pernah sampai sblm ni sbb tempat x familiar..then gi pusing2 kat dlm jusco tuh..g McD, makan aiskrim..pusing2 lagi..then kuar ke city park kat sebelah jusco tuh..jalan2 bagi dia merasa camner bagi ikan makan..excited btl tgk dia..(vid kat dila, x sempat nak transfer). lepas tuh, g umah dila minum2 sambil borak2 dgn mak dia..kul 8, terus pulang ke puchong - umah mak bapak dia..(time ni pun dia tido jugak, aku suh duduk sambil pakaikan dia seat belt). then lelap la dia sampai ke puchong ha..bila da sampai mama dia amik n bawak tido kat atas. terus dia jaga ngamuk2 nak kat uncle dia..(x puas berjalan gamaknya)..ekekeke...xperla nurin, kang kt g jalan2 lagi time uncle blk bangi eh !!!

Time nih tgh koyak2kan roti utk bg ikan..

Korg tgkla dia da standby dgn roti dier ha...

Khusyu' bawak kapal terbang..nak g mana la tuh..



Road to Bangi..

Salam, dah lama agaknyer aku menyepi dari menulis kat blog nih..so kali nih nak tulis blk..jumaat lepas, 3/4/09 aku bertolak balik ke bangi utk menyelesaikan beberapa perkara yg berkaitan dgn masa depan. tp sebenarnya tujuan blk adalah utk beberapa perkara peribadi jugak..so petang tuh aku gerak blk lepas waktu keje n sampai terus ke puchong kul 10.30 (nak jumpa nurin punya pasal). hehehe..so blk bangi kali nih mmg best giler sbb cuti 5 hari!!! hahahaha...

Cantik ler pemandangan waktu nih..kat mana ntah..

Yg nih dari jauh pemandangan nyer..