Saturday, December 27, 2008

Pusing2 Negeri Johor !!!

Ke hujung dunia!!!

Seperti yg korg tau, family aku kan dtg melawat aku di jb serta menguruskan beberapa perkara di sini. so sepanjang kea'ada'an diorg kat cni, aku pon bawak la mereka berjalan di sekitar jb nih. utk kawasan desaru terlupa plak aku nak amik gambar. tempat tuh mmg cantik, sesuai utk mereka yg ingin bercuti bersama keluarga mahupon kawan2. meh aku ceritakan jadual mereka ke cni eh. jadualnya adalah seperti berikut :

1) rabu malam - bertolak dari bangi
2) khamis - tiba di jb n menginap di tropical inn
- da bawak diorg berjalan ke city square lagi tuh..
- makan malam bersama sepupu di my friend restaurant (murah siot)
3) jumaat - bertolak ke desaru dan menginap di ...(apa plak nama hotel dia ntah)
- ke bandar Kota Tinggi utk beli barang
- makan malam bersama keluarga di bilik
4) sabtu - bergerak ke pengerang dan lepak2 kat
jeti Tanjung Pengelih
- makan tghri di umah abg ali (abg akak ipar aku)
- bergerak blk ke jb n menginap di tropical inn
5) ahad - menguruskan hal2 umah sewa baru nih
- bertolak balik ke bangi..yahooo!!!
6) isnin - dating bersama adinda tercinta..hehehe


Nih kredit utk alya sbb posing comel..

Jauh perjalanan, luas pemandangan..

Nurin n alya sedang kelaparan!!!

Mama di saat sarapan pagi..

Papa bergaya ala2 james bond mesia..

Bersama mak mil di jeti Tjg Pengelih, Pengerang..

Kenapa la mil amik gambar aku blur time nih..uwaaa!!!

Nurin ---> all about u!!

Utk yg ke sekian kalinya, topik yg akan ku layarkan adalah berkenaan dgn anak buah aku nih, Nurin..mmg x lain topik dalam masa yg terdekat nih sebab buah hati jauh di mata. nak jumpa pon susah. time blk bangi jer baru dpt jumpa. so kali nih tempat nyer jer yg berbeza. mcm x caya jer bila nurin dtg melawat aku di jb..tp bukan nurin sorg jer. satu family la xcept 4 boboy..dia ada konvoi KIPS dier ke Cameron Highland. so x kisahla janji ada yg meneman aku kat cni esp parent sendiri. x byk pic yg aku amik sbb duk runsing memikirkan nak pindah ke umah sewa baru. maklum jer x selesa duduk reramai, so aku decide nak duk umah sorg. lg senang kalo nak beli brg n x pening nak kemas2 org wat sampah kang..so di bawah nih adalah pic2 nurin yg aku sempat amik..enjoy!!!

Siapa bilang gadis melayu x menawan??

Tuh dia ala2 rap pon ada jugak..hehehe..

Susu adalah keutamaan pd nurin, kalo x MENGAMUK dia kang..

Mana pergi ntah cap aku nih..carik2 da x jumpa plak..

Bab2 bergambar ko mmg no 1 kan nurin?? hehehe..

Monday, December 22, 2008

Suara O.K @ Danga Bay..

Karaoke session wif Mol Zairy..

Sabtu kelmarin aku n beberapa kawan lain (mala, mol, khairul nizam, sofian, shahrir) telah berkunjung ke Danga Bay utk merehatkan diri n pale otak di sana. kami keluar pada jam 10 malam dan berjumpa di sana (mol, khairul, sofian, shahrir naik kete pian). malam tuh jugak 1st time aku makan kat rumah segamat yg best giler tuh..(murah, sedap n pantas layanan dier). x byk pon aktiviti kitorg, just dinner kat sana, karaoke n lepak2 sekejap. then gi layan shisha. ok gakler dapat mengisi masa kat sana sampai jam 4 pagi. bukan per, duk JB sorg nih bosan tahap gaban xder geng. so alang2 kami da kuar reramai, kami pon horay2 la..hehehe..

video

Duet dgn mol..mantap giler sore dia bai..leh jadi penyanyi..

Sunday, December 21, 2008

Marilah bersama berjuang...

Kawan-kawan sekerja baru..

Utk pengetahuan uols, aku kan da masuk bekerja di daerah Johor Bharu. so inilah rakan2 sekerja aku yg baru. berada ditempat baru dan rakan2 baru membuat aku bersemangat nak bekerja sungguh2.hehehe..kepada mil (sila muntah2 dgr aku tulis camnih).ekekeke..dpt gak update blog nih finally (setelah memakai celcom broadband)..yahooo!!!


Muka2 barisan pekerja yg bersemangat (awal pagi boleh la)..

Monday, December 8, 2008

Hari Raya Aidiladha..

Allahuakbar !!!

Kami sekeluarga pulang ke Sg. Batang, Selekoh, Perak dgn menaiki 2 kereta. trip pertama dinaiki oleh ayah, mama, kenit n boy. trip yg kedua aku, P.E, mil, nurin n alya..trip pertama bergerak ke kampung pada hari sabtu n kami kemudian pada hari ahad. kami ke sana utk menunaikan ibadah korban di kampung di mana ayah telah mengorbankan seekor lembu utk kali kedua (yg pertama tahun lepas). x banyak gambar yg aku sempat ambil sebab kesuntukan masa n x ckp rehat. mana x nyer, blk umah pon kena wat keje opis n blk kg sekadar utk meluangkan masa bersama keluarga. papepon, walo cuti nih pendek jer tapi ckp bermakna sebab di samping dpt menghabiskan masa bersama mereka, aku juga dpt menghayati maksud n pengertian sebenar ibadah korban (style kampung).

Tuh dia pantang nampak kamera..

Mmg x menang tgn nak melayan budak 2 org nih..

Sejak bila ko jadi ustaz plak nih nurin??

Alya dgn wajah selamba dier..

Nurin yg plg bersemangat nak blk kampung..alih2 tido plak!!!


Nurin & Alya again n again..

Ku Panjatkan Kesyukuranku PadaMu Ya Ilahi..

Ahad (7/12/08) aku ke rumah P.E utk ambil diorg nek satu kete blk kampung. sesampai jer aku kat sana, nurin menyambut aku dengan telatah riang dia. seronok btl dpt jumpa die lepas dgr dia masuk wad arituh..mmg x yah cakap la camner hepi dpt jumpa die n alya kan..hahahaha..kat sini aku ada selitkan beberapa pic yg aku sempat amik sebelum kami bertolak ke kampung..

Tuh dia Alya terkejut tgk uncle dier..

Nurin malu2 ala otromen bila bukak pintu utk aku..hehe..

Dua beradik nih kena minum siap2 sebelum memulakan perjalanan..


Saturday, December 6, 2008

Nurin...

Sedih betul bila tgk pic nih..

Nurin arituh kena masuk wad di hospital..itu aku leh accept lagi sbb aku tau dia lasak. tp tiap kali bila aku view pic nih wat aku rasa sedih. muka dia senyum tp tgn dia berbalut utk cover jarum tmpt nak masuk air tuh..aduhai..rasa nak lari balik jer dari kem masa tau dia kena admit sepital arituh. tp xper sebab skrg dia da chat!! yeyyyyyyy!!!

Sampai hati ke korg tgk dia dlm keadaan camnih??

Mula dah aktiviti mengaler dia..hehehe..

Sepetang di Jusco, Seremban 2

Balik Raya Haji!!!

Tanggal 5/12/08, aku telah membalikkan diri aku ke bangi. bukan per, nak amik laptop n selesaikan beberapa urusan kerja yg xleh nak dilakukan bila kat opis. sementara tuh, semalam aku dah g dating dgn adindaku di jusco. pengisian masa kami xlah best sgt, tp yg penting kami gembira!! seronok btl dpt jumpa bila da lama x ketemu (padahal baru jer seminggu..ahaks)

Best x view blkg kitorg..ekekeke..

Nih dia komando ala2 versi 69

Aiyoo..saper la dak nih eh??

Dal's sedang berangan nak makan kat Secret Recipe..

New Job & Environment..

Salam kengkawan, org ckp kerja kat tempat baru nih susah nak sesuaikan diri. bukan per, suma org baru yg kita nak kenal. tp bagi aku, suma ok jer. dlm post nih aku nak tunjuk kawasan jb yg aku jarang sgt jejakkan kaki ke sana..just amik pic view kat sana jer..

Tuh dia kompleks kastam yg baru tuh!!

Nihla opis tempat aku keje!!

Merry go round kat Danga Bay..

View JB di malam hari..