Tuesday, October 28, 2008

Nurin n alya again...


Kat posting yg kali nih ada telatah yg mencuit hati..yg slack nyer xder pic alya plak ha..memula kisahnyer camnih, alya da duk dlm bakul utk diberi makan oleh mamanya..bila nurin tgk jer terus dia berlari n masuk dlm bakul jugak sbb nak makan jugak..hahahaha..dah masa diberi makan tuh mulut dia bising betul..tp kitorg terhibur sbb kalo dia lasak maknanya dia chat n sedang berkembang..alhamdulillah..

Pantang tgk kamera..mesti nak posing yer??

Nih la dia xtvt makan dlm bakul..eh, camner tuh??

video

City Park, Seremban 2

Romantik habis hari nih..

Ahad lalu (26/10/2008) aku n dila keluar gi jejalan kat seremban. tp sebelum tuh kami sebenarnya menghadiri majlis perkahwinan salah sorg kawan dila (yg gi assessment PTD) sama dgn dia. dila x bernasib baik x terima panggilan utk temuduga selepas tuh. mungkin bukan rezki dia lagi agaknyer..perjalanan sejam stgh dari seremban ke jelebu mmg wat mata, badan n kaki aku rabak. tp seronok!! ptg tuh, kami ker City Park di Seremban 2 utk jalan2. mmg romance habis la sbb kitorg penuhi masa dgn bg ikan makan.alahai..tempat nih mmg sesuai utk sesapa yg nakkan tempat romantik tuh..

Kiut la tuh wat muka camtuh??

Cantikla pemandangan kat cni..

Bibir dila lebam?? owh tidak, kamera hp aku nih yg rosak..

Berlatarbelakangkan tasik kat situ..

Aktiviti bagi ikan makan..gelojoh ikan2 tuh..

Geram jer bila tgk ikan2 kat situ besar2..nak tangguk jer weh..

Upacara pecah tanah..

Nih video yg diambil

video

Thursday, October 23, 2008

Nurin Hidayatullah


Kelakar plak bila aku tgk pic anak buah aku nih berkali2. rasanya x syok plak kalo tgk sorg..tuh yg aku nak kongsi dgn korg suma. bila dia meragam mmg pale pening dibuatnyer..tp kalo time dier comel..alahaiiiiiiiiiiii..tp yg paling penting adalah senjata utk membuat dia diam..korang nak tau apa mendanya?? nantikan..............zassssssssss...


Bila mengamuk camnih ler rupenyer..

Wow, kalah nobita terus tido dpt senjata dier..hahahaha..


Wednesday, October 22, 2008

Semalam di Charlie Tomyam, Senawang..


Membawa bakal adik iparku makan..


Semalam aku pegi ke Senawang utk dating dgn gf aku sekaligus membawa adik dia makan sekali. parents dia xde di rumah kerna berkursus di KL. dlm kul 7.30 aku gerak dari bangi n tiba dlm 8.15. sejurus amik diorg kat umah, ktorg terus gerak ke charile tomyam. order punyer order, ujan la plak. beralih tempat bawak pinggan ke tempat berbumbung..so far, makanan kat situ sedap.da lepas makan tuh, aku terus hantar diorg pulang n aku terus gerak ke bangi..siap ngantok2 lagi drive masa tuh..tp blk ttp kena blk..

Tgk tuh tetiba ada tanduk..


Tuh dia abes kena ratah suma..

Yan dok menikmati air epal nyer..

Dal makan dgn penuh konsentrasi..

Tuesday, October 21, 2008

Open house @ P.E + Mil

Open house, house warming + kenduri doa selamat

Ahad tuh (19/10/08) selepas aku konvo pada sabtu nyer, pe n mil ada wat open house kat umah depa. so kami sekeluarga pon dtgla menolong apa yg patut. tp dlm pic nih boy xder plak sbb dia keje. masa konvo tuh pon pic dia xder sbb keje. rata-rata masakan yg dimasak suma best2 belaka. al maklum jer keturunan chef2 profesional da turun dapur. mmg menjilat jari la kalo makan masakan depa nih (aku blm melayakkan diri lagi). uwaaaaaaa!!! so far tetamu yg dtg agak ramai. blh la nak dikatakan mencecah 150 org. walopon wat nampak kecik, tp skali geng2 sg way sampai terus sesak umah tuh..hahaha..lagipon diorg wat kenduri doa selamat, open house n house warming skali bagi merasmikan rumah yg baru diduduki bulan 3 arituh..tahniah la yer!!!

Alya nih mmg cool la..respek btl!!

Time nih tetamu blm ramai lagi..

Tuh dia geng2 sg way

Apa yg ko pandang tuh nurin?? taula comel..


Xtvt bacaan Yasin n tahlil juga doa selamat. wow, nurin da pandai baca gak ker??

Time nih ler kena gigit dgn alya..tajam gigi die..

Kelihatan kawan mil sedang membaca mentera yg x diketahui serapahnyer..

Kak ina n mas menjamu selera..

PE posing sakan depan umah baru dier..


Sesi bergambar dan open table..

Selepas bergambar di sekitar UPM, kami sekeluarga bergerak ke YS Photo utk mengambil gambar studio utk famili. telatah nurin n alya mmg wat kami x kering gusi. bukan per, sbb diorg tuh comel sgt. kiranya cameraman tuh pon pening n terpaksa gunakan loceng utk wat alya pandang kamera..hehehe..mmg kiut.

Suka nau papa main dgn cucu dier..

Mama senyum jer melihat telatah nurin..

Tuh dia jadi model bunga plak..ko mmg comel la nurin

Nih pic nurin satu famili


Lepas amik photo studio, kami gerak plak ke KFC, Jusco Taman Equine. kali nih acara open table plak dibuat oleh aku. mmg dari dulu saper yg konvo dia akan belanja famili makan2 lepas majlis konvokesyen. kira nih tradisi la..kira puas hati la sbb da grad n x kisah la kuarkan duit sket. bukan saper pon yg nak makan. terima kasih suma yer sbb memeriahkan majlis konvo den nih. tidak terbalas rasanya suma pengorbanan papa mama membesarkan saya sampai jadi org..kalo x jadi org, ntah ape la aku tgh wat skrg nih...

Aku n dila jadi duta KFC plak ha..

Nurin skrg nih mmg suka berposing camnih..

Tgk tuh bukan men suka dia naik beruang..eh yeker beruang??

Aku n dila plak bergambar sambil dukung alya..

Ati n papa tersenyum lebar je yer..

Terima kasih mama utk bunga yg sgt cantik nih..


Dalam dewan n setelah majlis konvokesyen

Aktiviti konvo nih sebenarnya mmg memenatkan. bukan apa, kena duk dlm dewan tuh berjam2 plak tuh sebelum menerima diploma/ijazah. tp bg aku, kira ok la sbb menda nih la jadi penyuntik semangat utk aku sambung master kelak. tp bukan dlm masa terdekat nih la..hehehe..jadi di sini adalah pic2 kami dalam dewan dan setelah kuar dewan..

Korg tekala aku yg mana satu !!!

Wow, besarnya gelang..hahaha

Alamak, nih yg den malu nih..

Adohai, nih yg den lagi malu nih..


Mengubat kebosanan di dlm dewan..


Graduation day !!!


Aku dah berkonvo (18/10/08) !!!

Setelah sekian lama aku belajar n menempuh alam universiti nih, akhirnya aku da bergelar graduan !!! mmg nih ler yg aku tggu2 selama nih. mulanya mcm x caya sbb sekejap sgt. tp bila fikir2 blk, suma da lama berlalu. aku da grad bulan 11 taun lepas. tp taun nih baru nak konvo. haahahaha..dah basi...


X sangka aku nampak gemuk dlm pic nih!!! kamera yg rosak tuh!!! tidakkkkk!!!


Ati, mama n dila jadi model jabatan bomba plak kali nih..

Wow...gaya datuk n datin mana nih??


Kali nih ati plak nak menyempit masuk !!!

Thursday, October 16, 2008

Karnival Kerjaya Kebangsaan UKM

Kerja kosong menanti anda !!!
Kepada sesiapa yg masih mencari pekerjaan yg sesuai @ nak bertukar bidang menceburi pekerjaan yang baru blh la dtg ker karinval kerjaya kebangsaan UKM bermula hari ini dan esok. booth akan mula dibuka bermula jam 9 pagi dan dijadualkan berakhir pada 5 petang. karnival ini juga akan berlangsung pada 17-19 Oktober 2008 di Dewan Canselor Tun Abdul Razak (DECTAR) dan Dewan Gemilang, UKM.


Wednesday, October 15, 2008

Hujan ribut..

Buat pertama kalinya aku tgk hujan ribut berlaku kat Bangi nih..ujan yg bermula pada pukul 6.30 ptg dan berakhir pada 9.00 malam.dasat btl bila ujan camnih. kena plak aku drive masa tuh mmg x nampak jalan. siap ada jalan yg dinaiki air. paling kesian bila aku tgk ada kete stuck kat tgh2 banjir tuh. da tenggelam takat pinggang. mmg kena overhaul la jawabnyer nanti. mujur aku selamat tiba pulang ke rumah. kalo x, jawabnye mesti ada kat sepital dah..uhuhuhu..

Time nih paling teruk..

Korg nampak ker x jalan tuh??


Banjir kat Johor suatu ketika dahulu..

Tuesday, October 14, 2008

Nurin yg comel !!!


Telatah nurin yg mencuit hati...

Anak buah aku ni mmg pandai mengambil hati org. telatah dia slalu wat kitorg ketawa. maklum jer, budak2 lagi la katakan. hehehe..kali nih dia sekeluarga bertandang ke rumah kami untuk menggayakan fesyen ala2 70'an. mmg kitorg gelak sakan dgn telatah die..hahaha..

Nih mak datin mana bergaya nih??


Old fashion street..

Apa yg ko tenungkan tuh ??

Raya on Sunday

12/10/2008

Hari Ahad nih aku sebenarnya malas gila nak bangun. tp disebabkan kena menghadiri undangan2 yg banyak, kenala paksa diri bangun jugak. so, rumah pertama kami berkunjung ke rumah cik mek (sebelah umah), then umah abg ayen (sepupu), umah wan+botak (kwn P.E&mil), umah mak ngah n berakhir di sebuah restoran di Subang (kak cik yg belanja). hari nih lagi mentekedarah dari semalam. aku blk siap beli eno sbb kenyang giler. kat umah abg ayen makan paling sedap. ada kambing panggang n seafood!!!suma bakar plak tuh. mmg aku x lepaskan peluang mencekik mana yg mampu (x lg memikirkan berat badan). tidakkkkkk!!! aku da gemok!!!


Aku sebagai pemandu utama


Mamatok sbg mem besar


Papatok yg baru berumur *27 tahun!!


Mil : apa ko tangkap gambar aku nih?? haaha..


Nurin yg da pandai nak make-up


Jgn gigit kusi tuh alya, patah gigi ko kang!!!