Friday, November 28, 2008

My Sweet Dal's..

Comel n kiut betul!!!!

Salam semua, just nak inform u'all suma yg aku suka betul tgk dila pakai baju nih..kena plak matching dgn tudung die..alahaiiiiiiiiiii..(p/s : kepada mil, sila muntah2 lepas ko baca nih, jgn nak ckp geli/jiwang plak). hehehehehee..thats all i can say. no words can describe how cute u at that time!! muuaaaahhhhhhssssss!!!

Hope this love never end..

Ish, cubit pipi tuh kang!!!

Tgk tuh wat muka plak dia yer??

Kursus Asas Pegawai...

Ke mana aku pergi selama 3 minggu nih??

Kepada kengkawan yg da lama menanti update aku dlm blog nih, minta maaf la sbb baru hari nih aku ada masa yg terluang nak update blog nih. bukan per, awal bulan 11 sampai ke hujung bulan aku sibuk menjalani kursus asas pegawai di Jugra, Banting dan Kem PLKN, Semenyih. So dgn xder kemudahan wifi @ internet access menyukarkan aku nak update blog nih. Kursus yg berlangsung selama 3 minggu nih betul2 menguji kesabaran, ketahanan mental n fizikal. x pernah terlintas langsung aku kena menjalani suma benda nih. tp tuhla org kata, berkat rezki nak kawen. terpaksa la aku tempuh demi kesenangan di masa hadapan.

Kursus nih so far suma ok jer, best sbb suma kengkawan yg lain sporting n supportive. tp yg cam cilakenyer URUSETIA yg x profesional. suma benda ada ke patut suh kami wat sendiri?? abes tuh fungsi diorg sbg urusetia tuh duk kat situ sekadar makan angin jer?? mmg ktorg geram betul dgn urusetia yg handle kursus kami tuh. nak bagi penumbuk n penyepak skali pon ok gak rasa. hahahaha..tp ada hikmah gak tuh. kami kengkawan jadi rapat n sentiasa bersatu padu dlm melakukan setiap tugasan yg diberikan...

Muka puas setelah tamat latihan..

Amacam?? cara x gaya camnih??

Si Adha penat sampai ketiduran..huhuhu..

Kawad di petang hari..cantik view nih!!!

Inilah rupanya blk komando2 yg da penat di malam hari..

Muka best sbb dpt karaoke!!!

Tgk tuh Irwan tuh..lentok dlm kelas tuh..hahaha..

Tuh dia rumah api kat Jugra..

Kena lanyak teruk..tp apasal masih nampak gemuk?? tidakkkk...

Saturday, November 8, 2008

Rasamas, Alamanda..

Kelapangan hari minggu ku..

Seronok betul dapat berjumpa dgn Nurin n Alya..kami suma berjumpa kat Alamanda jer..suma pakat2 lepak ramai2 kat situ.hahahaha..ahli keluarga yg berkumpul ayah, mak, kenit, aku, P.E, mil, aisyah (adik mil), nurin n alya..mmg seronok dpt luangkan masa ramai2 dgn diorg. tp nih jerla pic yg dpt aku snap sbb byk masa digunakan utk kejar nurin ke sana sini n dukung alya yg da x mau duduk..walopon penat, tp kira seronok la sbb lepas nih 3 mggu x dpt jumpa diorg..ush2..(cis, ter 'emo' plak) hehehehehe..

Tuh dia da pandai minum sendiri..

Kelihatan papa alya sedang membaca jampi utk bg alya duk diam..

Tgkla tuh..nak makan pon ada pinggan sendiri..

Adoyai...comel betulla ko nih..

Betul ker pasangan adik beradik kembar nih??

Friday, November 7, 2008

Kete Idaman..(wat masa nih la)

Korg pernah tgk x kete nih kat jln raya?? aku da pernah tgk!!! bagi aku, kete nih smart la. ada bentuk cam subaru impreza. tp kalo nak impreza tuh mmg x mampu la aku nak bayar bulan2. hahaha..kete nih ok, 1.5 cc dier. reka bentuk dalaman n luaran nampak sporty, siap skali dgn skirting n sportrim dia bagi. mmg full set!! arituh aku da teragak2 nak amik kete nih..tp bila mengenangkan ada perkara lain (yg lebih mustahak) yg kena aku setelkan dulu, so aku simpan la hasrat aku nak pakai kete nih..agak2 nanti kalo da mampu n x byk utang yg nak kena bayar, aku amik la kete nih..(tu pon kalo taste x berubah lagi)..hehehe..


Camping...

Untuk pengetahuan korg, aku adalah seorg yg sgt sukakan alam semulajadi. maknanya aku sgt suka camping!!! kalo dulu, bila weekend jer xder nak wat paper aku akan roger kengkawan aku utk g camping. bukan nak grand2 sgt pon. asal dpt rasa suasana dlm hutan tuh yg penting..dgn gelapnyer..dgn bunyi airnya..dgn masak sendirinyer..mmg seronok kalo kt kengkadang g masuk hutan nih..bukan apa, baik utk muhasabah diri n tenangkan fikiran. maklum jer keje 5 hari kengkadang wat kt tension. so jalan penyelesaian yg murah n berkesan, gi camping la!!!budget x mahal pon. sorg rm20 * 5 orang = RM100. dah cukup utk beli kelengkapan masak memasak n utk menerangi malam yg gelap gelita..x byk pon tempat yg aku da g. blk2 tempat sama jer (Air Terjun Sg Congkak). yg lain tuh adala Air Terjun Bekelah, Gunung Ledang dll (da x igt nama tempat ler). rindu btl nak g camping lagi..

Aksi berenang katak..

Agak2 leh jadi model alam sekitar x??

Air Terjun Sg Lepor

Cantik la pic nih..suka sgt!!!

Nih la geng2 biasa yg ikut sama..

Thursday, November 6, 2008

Geng time degree..


Utk kengkawan satu geng, SELAMAT MAJU JAYA dalam semua bidang yg korg ceburi...

Aksi berani mati...


Utk pengetahuan korg, aku pon dulu salah sorg gak yg pernah wat aksi2 camnih di jalanraya..tp xler se'berani' yg camnih..takat pacak n weekang tuh leh ler..tu pon kadang2 x lepas nak wat.hehehe..tp dlm byk2 video budak2 motor nih aku paling suka yg nih..mmg gentle n selamba giler mamat nih bawak motor camtuh..gaya mcm pro la bro!! tp bahaya la sbb protection langsung xder..kalo nak join la TATU - army, xpon masuk lomba kat trek..kan lagi selamat. aspek keselamatan tuh penting beb..x syg kat diri pon at least kesian la kat mak bapak yg besarkan kt..papepon, nice try bro!!! cayalah!!!



video

Kursus asas pegawai..

Kursus 4 minggu !!!

Salam kengkawan, seperti yg aku nyatakan sebelum nih aku da diterima bekerja di Kementerian *********...(dirahsiakan). masuk2 lapor diri kat cni kena menghadiri kursus yg sgtla membuatkan aku nak tido. bukan apa, aku da terbiasa bangun lewat sebelum nih (sbb tmpt keje dekat dgn umah). so kali nih aku kena bertolak kul 7 pagi dari umah terus menuju ke tempat kerja..owh ya..sebut pasal kerja aku sedang menghadiri kursus asas pegawai kat cni selama 2 minggu (seminggu di KL) dan seminggu di Jugra, Banting. kemudian aku kena jadi fasilitator selama 2 minggu di Semenyih bagi menyambut kakitangan baru seramai 330 orang!! mmg lepas nih korg tgk aku da kurus la..hehehe..penat kena pijak n jaga org..

Muka ala2 nak tido..

Sempat lagi tuh nak snap gambar..

Opis aku betul2 berada depan menara nih !! (cubala teka)..

Monday, November 3, 2008

Zaman muda-muda..

Rindu betul masa lalu..

Zaman muda aku rasa mmg best. sgt mendorong, penuh keyakinan, semangat dan cita2. tapi jgn salah faham yer..skrg nih bukan da tua..kt tukar sket perkataan tuh jadi dewasa..zaman dewasa!!haaa..kan cantek camtuh..hehehe..mcm2 aku belajar dan teroka. benda2 baru baik baik dari kengkawan ajar @ aku belajar sendiri, suma jalan jer..hehehe..org kata itulah, pengalaman mengajar kita erti kedewasaan..cewahhhhhhhhh!!!!

Geng yg paling kamceng..abg s'rawak..

Kat Kolej Perindu, UITM..

Kat Air terjun sekayu, K. Terengganu..

Time nih aku paling kurus sbb x ckp makan..waaaaaaaa!!!

Photo studio..

Graduation day...

Alhamdulillah aku da selamat berkonvo dan ini adalah gambar kenangan kami satu family. setelah apa yg aku lalui sepanjang belajar di universiti membuat aku semakin dewasa..cewahh!!ayat poyo plak da kuar..skrg nih bz dgn kursus masuk keje baru la..so xleh nak update blog nih slalu..akhirnya, aku berjaya dapat apa yg aku nak!! Alhamdulillah..

Papa da kawen lain ker?? argghhh..tidak!!!

Alya senyum kiut btl..

Nasib ko la boy xder dlm nih..huhu..