Wednesday, February 18, 2009

Zapin..

Menyemak di latihan zapin tingkat 20..

Salam geng, utk post kali nih..aku nak tunjuk kat korg ttg zapin nih..sorryla sbb kebelakangan nih byk keje menimbun2, sampai blk lewat ptg..memandangkan zapin nih macam 1 icon utk negeri johor, so cawangan ibu negeri kami nih akan menghantar kumpulan zapin utk persembahan dinner di HQKL Jumaat nanti (20/2/09). memula mcm nak tergelak jer aku dgr diorg nih menari zapin, tp lama2 aku kagum plak. hehehe..bukan per, step die susah beb..patutnya diorg nih training berbulan sblm event, tp sebab x ckp masa kena la training seminggu sblm. so video bawah nih menampakkan perfect la bagi latihan seminggu..kan?? kan??

video

Friday, February 13, 2009

Melepas lelah n kepenatan...

Malam semalam kami telah berkunjung ke Kota Tinggi utk berjumpa Pian kat sana. time nih kami melepaskan geram n kepenatan di pusat karaoke di Plaza Kota disini. mmg puas hati sbb time menyanyi tuh da x igt pape dah..yg ktorg tau lepak n relax je malam nih..tp lepas blk dari karaoke tuh mmg masing2 melepek terus tertido..hahaha, itu termasuk la aku..ekekeke...

Mala menyanyi ala-ala selamba..

video

Hisham menyanyi dengan sepenuh hati..

video

Siri temuduga...


12-13/2/2009

Pada tarikh yang disebut di atas adalah sesi temuduga PPSPPA wilayah selatan yang dijalankan di Kem 501 RAMD, Tebrau. utk sesi nih aku ditugaskan utk menjadi ketua penyelaras bg memastikan suma aktiviti berjalan dgn lancar tanpa apa-apa gangguan yg berkaitan. kalo korg nak tau, nama jer glamer sbg ketua penyelaras. tp keje nyer yg kena wat n fikir mmg GILA!!! sepanjang 2 hari nih, sakit pale otak aku nak handle menda nih..nak make sure suma smooth n berjalan mengikut perancangan yg ditetapkan bukan senang weh..tp Alhamdulillah, suma berjalan dgn lancar. semoga bos puji aku lebih2 time post-motem kang. ekekeke...

**x byk pic amik sbb xder mood nak amik2 gambar nih kerna byk kerja yg perlu dilakukan..huhuhu..

Nih lepas sesi temuduga, sakit pale. so gi jejalan bandar JB..

Nih muka Hisham (pegawai Kluang) yg
kengantukan menjelang tghr..


Nih dia Rozai pegawai Pontian bermeditasi
tanda kusyuk dlm menjalankan tugas..


Nih peserta yg menjalani ujian sahsiah diri..

Tuh dia panel yg menjaga bahagian sahsiah diri..huhuhu..
(bersahsiah ker??)



Sambungan...

Gambar bertunang episod 4...

Ini adalah kek yg aku bagi pada dila..

**ramai yg request pic kek nih, so aku uploadkan

Inih kek yg dila bagi pada aku..

Pic Dila bersalaman dgn Mak Ngah..

Pic tunangan org bergaya di tangga..


Tuesday, February 10, 2009

Go back to JB...

Aktiviti di Terminal One, Seremban

Setiap kali kalo blk ke bangi aktiviti rutin aku mestilah berjumpa dgn buah hati den sorg nih. oppsss, tunang dah. hehehe..kami x ke mana pon hari tuh. dila pon x braper nak chat sgt. kami berjalan kat dlm terminal 1 tuh jer..pusing2 sana beli tiket bas aku skali..sbb kat hentian kajang nak naik bas rasa cam mahal RM32.90. so igt nak try naik kat semban plak, mana tau dpt lagi murah jer..alih2 tiket kat situ korg nak tau baper?? RM30 !!! cam siol ler x berbaloi naik kat situ. dahler naik komuter dari ukm ke semban dah RM4.20 (ewah sejak bila aku berkira ntah). tp kira ok ler, walopon mahal sket at least dpt spend a day wif dila..oppsss, yan (adik dila) pon ada sama..

video

Yan ditakutkan oleh cengkaman naga dak dal..hehehe
(sebenarnya yan saje je wat muka..ekekeke)


Gemukla aku kalo selalu camnih...

Hidangan enak di rumah..nyum nyum...

Utk pengetahuan korg la, mak aku duk membaca blog aku nih jugak..so nak dijadikan citer, kan aku boring asik makan kedai jer hari2..mak aku telah memasak makanan-makanan spesel sepanjang aku berada kat umah. perggggggghhhhh, lauk2 dia mmg wat aku ketagih plak. yg paling aku x dpt lupa chili crab yg mak aku masak tuh. sampai ke hari nih terasa sedap dier..so kesimpulannyer kalo kempunan nak lauk yg sedap2 leh propose dlm blog jer..nanti bl blk sampai umah mesti mak aku masakkan lauk2 yg aku kempunan tuh..ekekeke...(ampun mak, den x wat lagi yo)..hehehe..

Nih lauk hidangan bersama chili crab tuh..

Yg nih adalah tempe masak kicap..sluurrrpppp..

Yg nih la masakan KILLER mak aku, tp x membunuh eh. sedap ada..

Yg nih set hidangan tghr kalo x salah..

Nih lauk2 masa 1st day aku sampai umah..


p/s: TQ mak!! so lepas nih leh la request mcm2 lagi..ekekeke..masakan mak mmg yg paling mantep!! auww!!!

Thaipusam holiday...


Came back to Bangi n Puchong...

Salam kengkawan, sori ler sbb dah agak lama aku meninggalkan blog aku nih tanpa sebarang tanda..hehehe..bukan per, ada misi penting tuh yg nak dilaksanakan. citernyer camnih, jumaat tuh ada meeting dgn semua pegawai2 dr daerah Johor ke HQJB. so lepas meeting tuh member aku tanya x blk kg ker cuti 3 hari nih..aku malas sebenarnya sbb 20hb nanti nak blk lagi utk dinner. bila dia ckp suh teman jer dia bawak kete tanpa bayar pape, aku pon apa lagi ar..cpt2 mengangguk terus..so tanpa packing barang pape, aku sehelai sepinggang blk bangi..ekekeke..so destinasi pertama yg dituju tentulah umah nurin!!!!


Penat tul layan dua budak cergas nih..huh!!

video

Wednesday, February 4, 2009

Stok Wajib Bulanan...

Makanan asas bila malas nak kuar rumah...

So, utk post yg kali nih aku nak citer ttg makanan rutin/ruji aku kalo da stok pemalas giler nak kuar umah. antara barang2 yg aku akan beli setiap kali dpt gaji adalah 4 menda nih. bukan per, sebagai menghadapi persiapan nak berjimat cermat, so kenala cut cost mana yg patut. hehehe..tp kira ok per sbb x byk pon belanja kena kuar bila beli menda2 nih..yg penting, perut terisi dan badan jadi sihat n kuat.hehehehe...

Ini adalah yang faveret..anda mau yg pedas??

Milo adalah minuman harian setiap kali sblm gi keje..

Yg nih adalah minuman harian jugak sblm masuk tido..

Yg nih adalah produk kesihatan..alamak, terbongkar rahsia..hehehe..

Tuesday, February 3, 2009

Apa topik nih eh???


Sebenarnya aku pon x tau apa yg aku nak tulis kali nih..x byk aktiviti yg seronok ku lakukan kat sini. maklum jerla suma kena cut cost..kalo x nanti mmg sakit la jawabnyer..hehehe..tp insyaallah bulan 3 nih aku akan memulakan pendakian gunung kelab opis aku..org kata sbg aktiviti riadah utk memenuhi aktiviti bulanan kami. bukan per..kalo nak berjalan2 nih byk belanja n xleh la nak g selalu. tp kalo masuk2 utan nih, x byk belanja kena kuar..eh, aku pon x tau per yg aku tulis nih..papepon, aku rindu ler kat dila..adeh..lagi satu, kalo dpt rasa masakan mak kan best la nih. boring dah hari2 asik nak makan kat kedai..muak pon ada. tp nak wat camner, makan ttp kena makan..huhuhuhu...

Dal pic of da day

Saat tgh xder keje, gile!!!


Sambungan...gambar tunang episod 3