Saturday, December 27, 2008

Pusing2 Negeri Johor !!!

Ke hujung dunia!!!

Seperti yg korg tau, family aku kan dtg melawat aku di jb serta menguruskan beberapa perkara di sini. so sepanjang kea'ada'an diorg kat cni, aku pon bawak la mereka berjalan di sekitar jb nih. utk kawasan desaru terlupa plak aku nak amik gambar. tempat tuh mmg cantik, sesuai utk mereka yg ingin bercuti bersama keluarga mahupon kawan2. meh aku ceritakan jadual mereka ke cni eh. jadualnya adalah seperti berikut :

1) rabu malam - bertolak dari bangi
2) khamis - tiba di jb n menginap di tropical inn
- da bawak diorg berjalan ke city square lagi tuh..
- makan malam bersama sepupu di my friend restaurant (murah siot)
3) jumaat - bertolak ke desaru dan menginap di ...(apa plak nama hotel dia ntah)
- ke bandar Kota Tinggi utk beli barang
- makan malam bersama keluarga di bilik
4) sabtu - bergerak ke pengerang dan lepak2 kat
jeti Tanjung Pengelih
- makan tghri di umah abg ali (abg akak ipar aku)
- bergerak blk ke jb n menginap di tropical inn
5) ahad - menguruskan hal2 umah sewa baru nih
- bertolak balik ke bangi..yahooo!!!
6) isnin - dating bersama adinda tercinta..hehehe


Nih kredit utk alya sbb posing comel..

Jauh perjalanan, luas pemandangan..

Nurin n alya sedang kelaparan!!!

Mama di saat sarapan pagi..

Papa bergaya ala2 james bond mesia..

Bersama mak mil di jeti Tjg Pengelih, Pengerang..

Kenapa la mil amik gambar aku blur time nih..uwaaa!!!

Nurin ---> all about u!!

Utk yg ke sekian kalinya, topik yg akan ku layarkan adalah berkenaan dgn anak buah aku nih, Nurin..mmg x lain topik dalam masa yg terdekat nih sebab buah hati jauh di mata. nak jumpa pon susah. time blk bangi jer baru dpt jumpa. so kali nih tempat nyer jer yg berbeza. mcm x caya jer bila nurin dtg melawat aku di jb..tp bukan nurin sorg jer. satu family la xcept 4 boboy..dia ada konvoi KIPS dier ke Cameron Highland. so x kisahla janji ada yg meneman aku kat cni esp parent sendiri. x byk pic yg aku amik sbb duk runsing memikirkan nak pindah ke umah sewa baru. maklum jer x selesa duduk reramai, so aku decide nak duk umah sorg. lg senang kalo nak beli brg n x pening nak kemas2 org wat sampah kang..so di bawah nih adalah pic2 nurin yg aku sempat amik..enjoy!!!

Siapa bilang gadis melayu x menawan??

Tuh dia ala2 rap pon ada jugak..hehehe..

Susu adalah keutamaan pd nurin, kalo x MENGAMUK dia kang..

Mana pergi ntah cap aku nih..carik2 da x jumpa plak..

Bab2 bergambar ko mmg no 1 kan nurin?? hehehe..

Monday, December 22, 2008

Suara O.K @ Danga Bay..

Karaoke session wif Mol Zairy..

Sabtu kelmarin aku n beberapa kawan lain (mala, mol, khairul nizam, sofian, shahrir) telah berkunjung ke Danga Bay utk merehatkan diri n pale otak di sana. kami keluar pada jam 10 malam dan berjumpa di sana (mol, khairul, sofian, shahrir naik kete pian). malam tuh jugak 1st time aku makan kat rumah segamat yg best giler tuh..(murah, sedap n pantas layanan dier). x byk pon aktiviti kitorg, just dinner kat sana, karaoke n lepak2 sekejap. then gi layan shisha. ok gakler dapat mengisi masa kat sana sampai jam 4 pagi. bukan per, duk JB sorg nih bosan tahap gaban xder geng. so alang2 kami da kuar reramai, kami pon horay2 la..hehehe..

video

Duet dgn mol..mantap giler sore dia bai..leh jadi penyanyi..

Sunday, December 21, 2008

Marilah bersama berjuang...

Kawan-kawan sekerja baru..

Utk pengetahuan uols, aku kan da masuk bekerja di daerah Johor Bharu. so inilah rakan2 sekerja aku yg baru. berada ditempat baru dan rakan2 baru membuat aku bersemangat nak bekerja sungguh2.hehehe..kepada mil (sila muntah2 dgr aku tulis camnih).ekekeke..dpt gak update blog nih finally (setelah memakai celcom broadband)..yahooo!!!


Muka2 barisan pekerja yg bersemangat (awal pagi boleh la)..

Monday, December 8, 2008

Hari Raya Aidiladha..

Allahuakbar !!!

Kami sekeluarga pulang ke Sg. Batang, Selekoh, Perak dgn menaiki 2 kereta. trip pertama dinaiki oleh ayah, mama, kenit n boy. trip yg kedua aku, P.E, mil, nurin n alya..trip pertama bergerak ke kampung pada hari sabtu n kami kemudian pada hari ahad. kami ke sana utk menunaikan ibadah korban di kampung di mana ayah telah mengorbankan seekor lembu utk kali kedua (yg pertama tahun lepas). x banyak gambar yg aku sempat ambil sebab kesuntukan masa n x ckp rehat. mana x nyer, blk umah pon kena wat keje opis n blk kg sekadar utk meluangkan masa bersama keluarga. papepon, walo cuti nih pendek jer tapi ckp bermakna sebab di samping dpt menghabiskan masa bersama mereka, aku juga dpt menghayati maksud n pengertian sebenar ibadah korban (style kampung).

Tuh dia pantang nampak kamera..

Mmg x menang tgn nak melayan budak 2 org nih..

Sejak bila ko jadi ustaz plak nih nurin??

Alya dgn wajah selamba dier..

Nurin yg plg bersemangat nak blk kampung..alih2 tido plak!!!


Nurin & Alya again n again..

Ku Panjatkan Kesyukuranku PadaMu Ya Ilahi..

Ahad (7/12/08) aku ke rumah P.E utk ambil diorg nek satu kete blk kampung. sesampai jer aku kat sana, nurin menyambut aku dengan telatah riang dia. seronok btl dpt jumpa die lepas dgr dia masuk wad arituh..mmg x yah cakap la camner hepi dpt jumpa die n alya kan..hahahaha..kat sini aku ada selitkan beberapa pic yg aku sempat amik sebelum kami bertolak ke kampung..

Tuh dia Alya terkejut tgk uncle dier..

Nurin malu2 ala otromen bila bukak pintu utk aku..hehe..

Dua beradik nih kena minum siap2 sebelum memulakan perjalanan..


Saturday, December 6, 2008

Nurin...

Sedih betul bila tgk pic nih..

Nurin arituh kena masuk wad di hospital..itu aku leh accept lagi sbb aku tau dia lasak. tp tiap kali bila aku view pic nih wat aku rasa sedih. muka dia senyum tp tgn dia berbalut utk cover jarum tmpt nak masuk air tuh..aduhai..rasa nak lari balik jer dari kem masa tau dia kena admit sepital arituh. tp xper sebab skrg dia da chat!! yeyyyyyyy!!!

Sampai hati ke korg tgk dia dlm keadaan camnih??

Mula dah aktiviti mengaler dia..hehehe..

Sepetang di Jusco, Seremban 2

Balik Raya Haji!!!

Tanggal 5/12/08, aku telah membalikkan diri aku ke bangi. bukan per, nak amik laptop n selesaikan beberapa urusan kerja yg xleh nak dilakukan bila kat opis. sementara tuh, semalam aku dah g dating dgn adindaku di jusco. pengisian masa kami xlah best sgt, tp yg penting kami gembira!! seronok btl dpt jumpa bila da lama x ketemu (padahal baru jer seminggu..ahaks)

Best x view blkg kitorg..ekekeke..

Nih dia komando ala2 versi 69

Aiyoo..saper la dak nih eh??

Dal's sedang berangan nak makan kat Secret Recipe..

New Job & Environment..

Salam kengkawan, org ckp kerja kat tempat baru nih susah nak sesuaikan diri. bukan per, suma org baru yg kita nak kenal. tp bagi aku, suma ok jer. dlm post nih aku nak tunjuk kawasan jb yg aku jarang sgt jejakkan kaki ke sana..just amik pic view kat sana jer..

Tuh dia kompleks kastam yg baru tuh!!

Nihla opis tempat aku keje!!

Merry go round kat Danga Bay..

View JB di malam hari..

Friday, November 28, 2008

My Sweet Dal's..

Comel n kiut betul!!!!

Salam semua, just nak inform u'all suma yg aku suka betul tgk dila pakai baju nih..kena plak matching dgn tudung die..alahaiiiiiiiiiii..(p/s : kepada mil, sila muntah2 lepas ko baca nih, jgn nak ckp geli/jiwang plak). hehehehehee..thats all i can say. no words can describe how cute u at that time!! muuaaaahhhhhhssssss!!!

Hope this love never end..

Ish, cubit pipi tuh kang!!!

Tgk tuh wat muka plak dia yer??

Kursus Asas Pegawai...

Ke mana aku pergi selama 3 minggu nih??

Kepada kengkawan yg da lama menanti update aku dlm blog nih, minta maaf la sbb baru hari nih aku ada masa yg terluang nak update blog nih. bukan per, awal bulan 11 sampai ke hujung bulan aku sibuk menjalani kursus asas pegawai di Jugra, Banting dan Kem PLKN, Semenyih. So dgn xder kemudahan wifi @ internet access menyukarkan aku nak update blog nih. Kursus yg berlangsung selama 3 minggu nih betul2 menguji kesabaran, ketahanan mental n fizikal. x pernah terlintas langsung aku kena menjalani suma benda nih. tp tuhla org kata, berkat rezki nak kawen. terpaksa la aku tempuh demi kesenangan di masa hadapan.

Kursus nih so far suma ok jer, best sbb suma kengkawan yg lain sporting n supportive. tp yg cam cilakenyer URUSETIA yg x profesional. suma benda ada ke patut suh kami wat sendiri?? abes tuh fungsi diorg sbg urusetia tuh duk kat situ sekadar makan angin jer?? mmg ktorg geram betul dgn urusetia yg handle kursus kami tuh. nak bagi penumbuk n penyepak skali pon ok gak rasa. hahahaha..tp ada hikmah gak tuh. kami kengkawan jadi rapat n sentiasa bersatu padu dlm melakukan setiap tugasan yg diberikan...

Muka puas setelah tamat latihan..

Amacam?? cara x gaya camnih??

Si Adha penat sampai ketiduran..huhuhu..

Kawad di petang hari..cantik view nih!!!

Inilah rupanya blk komando2 yg da penat di malam hari..

Muka best sbb dpt karaoke!!!

Tgk tuh Irwan tuh..lentok dlm kelas tuh..hahaha..

Tuh dia rumah api kat Jugra..

Kena lanyak teruk..tp apasal masih nampak gemuk?? tidakkkk...

Saturday, November 8, 2008

Rasamas, Alamanda..

Kelapangan hari minggu ku..

Seronok betul dapat berjumpa dgn Nurin n Alya..kami suma berjumpa kat Alamanda jer..suma pakat2 lepak ramai2 kat situ.hahahaha..ahli keluarga yg berkumpul ayah, mak, kenit, aku, P.E, mil, aisyah (adik mil), nurin n alya..mmg seronok dpt luangkan masa ramai2 dgn diorg. tp nih jerla pic yg dpt aku snap sbb byk masa digunakan utk kejar nurin ke sana sini n dukung alya yg da x mau duduk..walopon penat, tp kira seronok la sbb lepas nih 3 mggu x dpt jumpa diorg..ush2..(cis, ter 'emo' plak) hehehehehe..

Tuh dia da pandai minum sendiri..

Kelihatan papa alya sedang membaca jampi utk bg alya duk diam..

Tgkla tuh..nak makan pon ada pinggan sendiri..

Adoyai...comel betulla ko nih..

Betul ker pasangan adik beradik kembar nih??

Friday, November 7, 2008

Kete Idaman..(wat masa nih la)

Korg pernah tgk x kete nih kat jln raya?? aku da pernah tgk!!! bagi aku, kete nih smart la. ada bentuk cam subaru impreza. tp kalo nak impreza tuh mmg x mampu la aku nak bayar bulan2. hahaha..kete nih ok, 1.5 cc dier. reka bentuk dalaman n luaran nampak sporty, siap skali dgn skirting n sportrim dia bagi. mmg full set!! arituh aku da teragak2 nak amik kete nih..tp bila mengenangkan ada perkara lain (yg lebih mustahak) yg kena aku setelkan dulu, so aku simpan la hasrat aku nak pakai kete nih..agak2 nanti kalo da mampu n x byk utang yg nak kena bayar, aku amik la kete nih..(tu pon kalo taste x berubah lagi)..hehehe..


Camping...

Untuk pengetahuan korg, aku adalah seorg yg sgt sukakan alam semulajadi. maknanya aku sgt suka camping!!! kalo dulu, bila weekend jer xder nak wat paper aku akan roger kengkawan aku utk g camping. bukan nak grand2 sgt pon. asal dpt rasa suasana dlm hutan tuh yg penting..dgn gelapnyer..dgn bunyi airnya..dgn masak sendirinyer..mmg seronok kalo kt kengkadang g masuk hutan nih..bukan apa, baik utk muhasabah diri n tenangkan fikiran. maklum jer keje 5 hari kengkadang wat kt tension. so jalan penyelesaian yg murah n berkesan, gi camping la!!!budget x mahal pon. sorg rm20 * 5 orang = RM100. dah cukup utk beli kelengkapan masak memasak n utk menerangi malam yg gelap gelita..x byk pon tempat yg aku da g. blk2 tempat sama jer (Air Terjun Sg Congkak). yg lain tuh adala Air Terjun Bekelah, Gunung Ledang dll (da x igt nama tempat ler). rindu btl nak g camping lagi..

Aksi berenang katak..

Agak2 leh jadi model alam sekitar x??

Air Terjun Sg Lepor

Cantik la pic nih..suka sgt!!!

Nih la geng2 biasa yg ikut sama..