Sunday, March 29, 2009

Malam minggu di Danga Bay..

So, malam tadi adalah perlawanan bowling opis kami yg disertai oleh opis JB, Batu Pahat, Muar n beberapa daerah lagi..so result yg dikeluarkan adalah team bos adalah no 1, muar no 2, batu pahat no 3...team aku x masuk pon sbb dpt no 5..tp kira memberansangkan la jugak sbb dpt markah tinggi..cuma 2nd n 3rd game aku da x perform sbb tgn da penat sbb g jogging ptg tuh..then selepas tuh, kami g minum di Danga Bay..saje jalan2 tgk org..so bawah nih adalah benda2 yg ada kat sana...

Sound sistem kereta..

Dasat tuh tgk speaker dia..beratur beb..

Yg nih adalah champion..nak tanggal baju aku kena bass dia..kuat giler..

Mcm kuda belang pon ada jugak..

Yg nih plak team moto...

X penah plak aku tgk moto nih..honda plak tuh..



Saturday, March 28, 2009

Amazing !!!


Salam semua, nih nak kongsi dgn korg nih. aku dpt video nih masa aku blk ke semenchu hari tuh..memula tgk video nih ada mula rasa kagum giler sbb mamat nih buat semua bunyi tuh hanya dengan keluar dari MULUT!!! mmg smart giler dia nyer skill nih..rasanya da bertahun gamaknya dia training nak wat camtuh.. kalo x, xkan dia sampai leh masuk pertandingan bakat plak. tp papepun, setiap apa yg kt inginkan tuh kenala dikecapi dengan usaha. baru la blh berjaya. x lupa juga, kena la bertawakal pada Yang Maha Esa supaya apa yg kita usahakan tuh diredhai..x gituh??

Kalo x salah, video nih dari France kot..

video

Mula masak memasak???

Yessss!!!! hari nih aku da mula memasak di rumah. maklum jer, arituh da bershopping di Tesco membeli mcm2 utk barang dapur...so apa lagi mula la utk krung krang masak itu ini. hehe..dan hasilnya adalah seperti di bawah la..sedap gak upenyer bila dpt makan masak sendiri nih..org kata puas hari la..x yah nak kuar2 g beli makanan. tp dapur aku blm complete lagi. byk benda yg nak kena beli lagi..tp ok la tuh dpt masak2 kat umah..jimat duit jimat belanja..ekekeke...

Sebelum menjamah hidangan kena bukak tv dl...

Nih dia..lauk dier sardin n telur hancur jer..sedap..

Nihla dier perkakasan yg digunakan utk memasak..yey!!!


Strategi pihak lawan???

Malam nih aku ada perlawanan bowling di pusat bowling Leisure Mall, Taman Pelangi..jadi semalamnye aku telah berkunjung ke tmpt bowling nih utk meninjau strategi pihak lawan yang mengadakan latihan..rata2 aku tgk diorg leh main..hebat plak tuh..average suma dpt 140 ke atas..mmg terpaksa la menerima kekalahan siang2 sbb da tau diri nih x mampu nak capai tahap yg camtuh..hehehehe..aktiviti nih diadakan bagi mengisi aktiviti sukan yang diadakan oleh opis. so malam nih kita tgk jerla saper leh main, saper x..hehehe..

Tuh dia gaya balingan bos..smart siot..

Yg nih plak en zul..antara pesaing terbaik..


Dokumen..dokumen...

Byk nyer dokumen yg nak kena semak n teliti satu2..bukan per, masih baru lagi dlm keje nih terpaksa la aku semak satu2..kalo aku yg ter miss nanti susah plak nak wat keje kang..tp nih kira bagus per, blaja sikit2 lama2 nanti pandai la utk wat keje..susah jugak pd mulanya sbb kat cni xder yg guide, n terpaksa blaja sendiri kalo wat sesuatu keje nih..tp yg penting, keje tetap keje, xleh nak merungut sbb nih la mata pecarian aku utk menyara hidup, menyara keluarga (x lama lagi)..hehehehe..

Review la apa yg patut...

Xleh nak amik pic penuh sbb nih PnC..


Meeting di Pasir Gudang..

Pada Jumaat (27/3/09), aku ke Pasir Gudang kerana ada meeting kat sana. Meeting OSC bagi Daerah Pasir Gudang. utk pengetahuan semua, meeting osc adalah satu titik pertemuan (One Stop Centre) di mana semua jabatan yang terlibat dalam setiap projek pembangunan di sesebuah daerah akan bertemu, berkumpul dan membuat keputusan tentang kelulusan sesebuah projek yang dijalankan..tp sebenarnya aku pergi pon atas dasar mewakili pengarah aku yg ada meeting yg sama di MPJBT - johor bahru tengah. x dpt nak snap pic dlm meeting tuh sbb nanti nampakla aku x professional plak..org tgh meeting, aku duk amik gambar..bg aku, meeting nih bagus tau sbb suma projek diluluskan di sini..

Nih da otw nak blk...

Byk la plak kete kat cni..huhuhuhuu..


Monday, March 23, 2009

Akhirnya aku di Semenchu !!!

Okeh nih nak sambung citer ttg weekend aku yg membosankan tuh..bila kengkawan aku suma da blk kg n member yg umah kat cni pon adahal juga, terpaksa la aku cari idea lain ke mana aku nak menuju. so nak dijadikan citer, aku gi la ke rumah ke-2 ku di Semenchu, Kota Tinggi (umah family mil ha - akak ipar aku). memula agak segan gak sbb aku bukan ada kaitan pon dgn family nih. tp bila warm welcome dari tuan umah diterima, aku pon mula la sesuaikan diri..then sepanjang kat sana mmg best. makan org masakkan, ada teman nak ajak berbual n berjalan sekitar Desaru sampai ke mana ntah (pada malam hari). kesimpulannya, mmg akan aku gi lagi, lagi dan lagi..(kalo x blk bangi la...)

Tuh la dia rumahnya...nama saper tuh eh?? - mil sila jawab..

Alamak, skali nak menayang kete la plak..hehehe..

Nih view pada waktu senja plak lepas basuh kete..


Minor operation..

Pada hari khamis mggu lepas aku ke klinik gigi kat JB nih disebabkan tersgtla sakitnya gigi aku nih..bila da jumpa doc tuh, xder plak dia ckp berlubang ker apa..then dia suh wat x-ray utk gigi nih..bila aku bawak menda nih jumpa dia blk, terkejut dia tgk sbb gigi geraham bongsu aku da tergolek..(utk pengetahuan, gigi geraham bongsu adalah gigi yg terakhir yg akan tumbuh dalam kitaran hidup manusia). sebenarnya aku sakit yg camnih da beberapa tahun lepas, igtkan xder efek pape. upenyer da baring plak gigi aku nih..so kena la wat operation sok..Selasa (24/3/09) kol 8.30 pagi kena ada kat sepital utk jumpa pakar (sbb doc biasa xleh nak wat)..huhuhu..takutnya aku, tp sbb sakit aku nak cabut dedua gigi nih..hahahaha..

Nih adalah x-ray yg aku amik..

Tuh (bulat) kan nampak dah gigi aku senget tuh..tanda tergolek plak..hahaha..

Weekend ??

Salam geng, weekend arituh aku tersgt la boring nyer duk kat umah. mmg da x tau nak watper kat umah tuh. mmg sangap giler tahap lipan..nak pulang ke bangi, tersgtla jauhnya dari JB nih ha..nak pulang ke Senawang, blm lg menjadi umah no 2 aku plak..so aku pon contactla kengkawan kat cni, mana tau der yg x ke mana2 ker..upenyer suma berpakat la plak nak blk kg masing2..so aku pon mula la dgn xtvt mem 'blogging' n masak memasak aku..walopon masak ntah pape, tp upenyer sedap plak bl makan tau..hahahaha..

Nih la dia ghupenyer dapur aku ha..kesian..

Nihla bukti aku menjalankan aktviti blogging..hehehe..


Wednesday, March 18, 2009

Latihan Fizikal !!!

Baru2 nih kami telah diarahkan untuk melakukan ujian fizikal yg mana melibatkan larian 400m, bangkit tubi n tekan tubi, lari 4x6m ulang alik dan wat lompat bintang..memula suma nampak cam senang n leh wat beyond the limit. tp bila da try sendiri baru la nak tau pancit dah upenyer..mmg xleh nak samakan la time fit2 dulu..kalo dl hari2 men bola leh laa..nih da seminggu skali pon payah nau nak turun..mmg kerja menternak la lemak di badan nih..ekekeke..tp ujian nih kira bagus per..dpt tau takat mana kita leh gi..

Muka xleh blah sebagai panel pemarkahan (padahal kena wat sama)..

Gaya berlari ala2 Henry mengejar bola..

Yg nih plak, ala2 champion nak sampai garisan penamat gituh..ekekeke..

Da abes pon kami bersuka ria la jawabnya!!! hehehe..



Aktiviti-aktiviti di opis...

So geng..kali nih aku nak citer ttg aktiviti-aktiviti yang dilakukan kat opis nih selain dari wat keje cam tetiap hari.. kat cni kami ada melakukan riadah yang x abes2..sampai penatla badan aku nak join..fulus plak makin lama makin kurang..kena la berjimat cermat..ekekeke..meeting tuh mmg perkara biasa la..tp riadah yang ktorg anjurkan mmg xkan pernah abes..ntah diorg nih suma suka sgt nak beriadah..ekekekee..bowling, badminton, futsal, bola padang..suma acara ktorg wat n yg penatnyer tentulah badan sendiri..tp aneh la sbb x kurus2 jugak..kenapa eh??

Meeting bersama IRDA..

Majlis Maulud Nabi (muka xleh blah sbb ngantok..)

Time nih suma yg STAR2 jer yg leh bergambar..ekekeke..

Monday, March 16, 2009

Update..update..update..

So kali nih aku nak conquer plak karpet nih..time nih post khas utk aku jer..xder menda yg baru pon kat cni..just nak sesuaikan diri jer bangun awal2 pagi..mana xnya, kul 6.50 da kuar g keje!!!x ker gila camtuh. tp kira ok la tuh, kang gerak lambat lagi sampai pon lewat. kena plak dgn jam lagi..so elok la aku gerak awal. lgpon duk sorg kat umah bosan..bek g keje leh jumpa kengkawan..ekekeke..so itu jerla update pasal aku eh..tata..

Nih la peneman dikala ku memandu sendirian..

This is me..jumaat lepas aku amik pic nih..(alamak, gemoknyer!!!)


SELAMAT PENGANTIN BARU JOY !!!

So, ini adalah pic2 sekitar majlis perkahwinan joy yg berlangsung di Gemencheh. SELAMAT PENGANTIN BARU diucapkan kepada joy kerna telah ketemu isteri yang sesuai buat ko eh..hehehe..pelan2 kayuh eh!!! wakakaka...papepon kenduri ko mmg grand n hope ko bahagia sehingga ke akhir hayat...aminnnn..

Sifu n mama bergambar bersama pengantin..

Pic yg nih nampak clear sket...

Tuh dia mahaguru bersilat..hehehe..

video

Tuh dia pengantin berarak bagai merpati dua sejoli..

video

Family reunion at Gemencheh..


Salam kengkawan, weekend arituh aku pulang ke kampung utk meraikan pengantin baru, yakni sepupu aku..maklum ler nih kira spupu rapat so kena dtg jugak walopon jauh duk di perantauan..so kat kampung tuh kira suma adala..xcept 4 boy sbb dia keje..mmg best giler blk kg..mana x nya, duk kat jb nih sorg jer..sangap jugak kalo lgsg x berjalan..so aku gerak sabtu tghr n blk ahad ptg..pengisian masa kat sana best, tp yg x best sbb time tuh la nak sakit gigi plak..adehhh...

Part P.E bergambar satu family..

Nih 2nd shot, still diorg x pandang cni gak..apehal???

Time nih la makan laksa mek..perghhhh...mabeles beb!!!

Korg tgk la nurin mengamuk x dpt pisang goreng..hehehe..



Wednesday, March 11, 2009

Lega betul bila dah ada meja !!!

Utk pengetahuan semua, meja nih disedekahkan oleh abg aku (nanang) kepada aku sbb kekurangan modal nak beli satu..tq n kredit 4 mil's family sbb sudi la nak bg aku meja nih..tima kasih sgt2 kat korg eh!!! so lepas nih mama kalo nak dtg jb da x yah duk kat lantai..leh la lepak2 kat meja nih..nak makan pon senang, n aku nak online surf net pon sempoi..ekekeke..bagus la tuh bagi aku meja nih, lagipon korg kan da kaya..leh lagi bagi aku barang2 yg x nak pakai tuh..macam PS2 papa nurin tuh ker ?? ekekekekekeke...


Ape lagi nak citer eh ??


So, cam biasa bila tiap kali posting mesti ada pic nurin n alya. kali nih pon sama jer agenda nyer. duk menayangkan perkembangan budak 2 org yg comel n kiut nih..nurin da makin faham dgn kata2 n baik jer bila org suruh itu ini..dat mean tanda dia faham kot..alya plak da makin lasak n suka berlari2..maklum jer sblm nih kan dia asik tgk kakak dia jalan jer..hehehe..tp yg paling penting kena la faham dua beradik nih, kalo ngantok mesti meragam x hengat punyer..then nak papa dia, juga x lupa port tempat tido kat umah (mmg best pon sbb aku pon terlena duk tidokan nurin arituh). papepon, diorg nih sgt comel eh !!!


Nurin kat taman papa dia..

Alya nak ckp per tuh??

Nurin nih suka wat muka tau !!!

Nurin n alya duk tggu papa diorg g pasar..

1st time alya senyum kat kamera aku !!! yeyyyyy!!!

Nurin duk suh alya tgk kamera nih..bukan tolak dia eh..

Alahai..comel betul ar alya nih..nak ckp jer kejenya..
byk mulut tol !!!


Nurin apa kena duk menjulur lidah plak nih??

Nurin mmg suka bergambar !!!

Kredit 4 uncle don sbb gagah dukung diorg berdua..ekekeke!!!


video

Boy bertunang @ Batangkali..

Pada Sabtu (8/3/09) arituh merupakan tarikh boy bertunang di Batangkali, Selangor. memula igtkan dekat jer sbb dalam satu negeri jer..upe2nyer jauh jugak bila da dalam perjalanan ke sana..so sabtu tuh cam biasa, kami duk gerak dari bangi. boy, ati, mak n ayah satu kereta ke sana gerak dl ke sana. aku n dila gerak ke puchong utk amik nanang, nurin n alya sbb mil xder sama (dia blk johor sbb best fren kawen). tp dlm post nih xder plak pic majlis tuh (sorila jeb, wa x masuk dlm kan. so pic xder la). suma berjalan dgn lancar n alhamdulillah. nanti majlisnyer akan diadakan sehari selepas majlis nikah aku di senawang. n kenduri kat bangi akan diadakan sekali dgn aku..harap2 dipermudahkan semua urusan..aminnnn...

Tuh dia suma melangok duk tggu 'deal' kat dalam..

Eh, sempat dal menjeling tanda suka nampak kamera ??

Nih pic yg dpt diambil..dila, nurin n mama..
(alya duk lari2, susah nak tangkap)


Time nih duk lepak2 kat umah abang Dollah (sepupu) selepas majlis..